Tuesday, 31 January 2017

Lace mask DIY / Maschera di pizzo DIY

Hello you all
How are you? Are you ready to celebrate the Carnival?? Lucky you! Here we not only not celebrated but it will be a working day... :( However for fun yesterday I have created a beautiful DIY lace mask! Let me explain....
Needed:
tulle in black
transparent hot melt glue with thin nozzle
thick plastic bag
black satin ribbon
sheet of paper
pencil and scissors
spray acrylic in black

Drawn on paper the mask as desired with lines and curls in the middle. Alternatively you can download and print an already designed from the internet.
Now insert the drawing in a plastic bag and take the tulle. Secure it to the 4 ends with glue to hold it firmly and tight to the drawing.
With the hot glue try to go over all the lines of your design, following the making of fine lines and squiggles. Once passed all the mask let it dry.
When the mask is completely dry, remove from the plastic sheet and cut out the excess tulle and cut the slits for the eyes. Take the acrylic spray and brush the surface. When dry, do two holes on the sides  of the mask and tuck the ribbon so can be tied to the head. :) Done!!

Ciao a tutte!
Come state? Siete pronte per festeggiare il Carnevale?? Beate voi! Qua da me non solo non si festeggia ma si lavora pure... :( Ad ogni modo per divertimento ieri mi son creata una bellissima maschera fai da te in pizzo! Adesso vi spiego....

Occorrente:
Tulle di color nero
colla a caldo trasparente con beccuccio sottile
busta di plastica spessa
nastrino di raso nero
foglio di carta
matita e forbici
bomboletta spray acrilica color nero

Disegnate sul foglio la mascherina decorandola a piacere con righe e riccioli nel mezzo. In alternativa potete scaricarne e stamparne una già disegnata da internet.
Ora infilate il disegno dentro una normale busta trasparente e prendete il tulle. Fissatelo alle 4 estremità con della colla per tenerlo ben fermo e aderente al disegno.
Con la colla a caldo cercate di ripassare tutte le linee del vostro disegno, seguendo i ghirigori e facendo delle linee sottili. Una volta passata tutta la mascherina lasciatela asciugare.
Quando la maschera sarà perfettamente asciutta staccatela dal foglio di plastica e ritagliate il tulle in eccesso e ricavate le fessure per gli occhi. Prendete lo spray acrilico e spennellate la superficie.
Una volta asciutta la mascherina fate due buchi ai lati e infilate il nastrino per poterla legare alla testa. :) Fatto!!

Friday, 27 January 2017

Like stones on the nails / Come pietre sulle unghie

Hello dears,
yesterday having a little free time I am dedicated to nail art! 
I confess I'm no expert but this is easy and you need just the right dotter :)) I'll show you....

Needed:
light gray nail polish
shiny black nail polish
cream nail polish
gold nail polish
light pink nail polish
transparent nail polish
dotter double pointed
brushes

Method:
Proceed with the alignment of all enamels and accessories on a plane.
However you can choose all the colours that you like...!












Begin to move the base with cream, making sure the edges and let it dry.
So now you have to use all your imagination and above all trying to have a steady hand :)
I used the brush to pass the black nail polish on the cream base forming the oval spaces.
Then I went to fill up the spaces using the tip of dotter.
As I mentioned before you can use all the colours you prefer. When you have finished let dry and finally pass a coat of transparent nail polish...

Buongiorno carissime,
ieri avendo un po' di tempo libero mi sono dedicata alla nail art! Confesso non sono un'esperta ma questa e' facilissima, basta dotarsi di un dotter :)) Vi faccio vedere....

Necessario:
smalto grigio chiaro
smalto nero lucido
smalto crema
smalto oro
smalto rosa chiaro
smalto trasparente
dotter a doppia punta
pennelli


Procedete con l'allineamento di tutti gli smalti ed accessori su di un piano. Ovviamente potete scegliere tutti i colori che piu' vi piacciono...!
Cominciate a passare la base col color crema facendo attenzione ai bordi e lasciate asciugare. Allora adesso dovete usare tutta la vostra fantasia e soprattutto cercando di avere la mano ferma :) Io ho utilizzato il pennello sottile per passare lo smalto nero sulla base crema, formando degli spazi ovali che sono poi andata a riempire usando la punta del dotter. Come detto prima potete usare tutte le tinte che preferite. Quando avete finito lasciate asciugare ed in ultimo stendete una mano di smalto trasparente....

Monday, 23 January 2017

Mini bag fashion! / Mini borse fashion!

Dearest it's cold I know but I am waiting the spring like you and while I am waiting I had a look to the new inspiration look such as the mini bags for the next spring/summer 2017 collection and here is my selection!


All are works of art!

Friday, 20 January 2017

Bolognese sauce for teens / Salsa bolognese per ragazzi

Hello my dears!
Today I have to talk you of my son recipe... :)) a simple Bolognese sauce that he prepared alone during the cooking class at school! He made me smile while he explained to me the ingredients he has chosen and how he assembled them together... just a talented young man full of ideas and imagination...
Ingredients:
250gr of ground beef
50gr of olive oil
1 carrot cut into cubes
1 green pepper cut into strips
1 clove garlic
100gr of bacon into cubes
10gr of oregano
10 cherry tomatoes
3 mashrooms 
30gr of tomato paste
salt
pepper



Method:
Heat a frying pan and add the oil, garlic, green pepper, carrot, mushrooms, bacon, oregano and pepper and cook over high heat for 5min. always turning. Now put the meat, breaking up any lumps with the back of a fork. Add salt and turn the heat down. Stir in the tomatoes and the tomato paste. Simmer for 20min. up to thicken the sauce.
Meanwhile cook the pasta in salted water. I chose to go with it the ravioli with ricotta. At this point both the sauce that the pasta is ready. Drain and toss with the sauce very yummy! :)
Mie care,
oggi vi voglio parlare della ricetta di mio figlio... :)) una semplice salsa alla bolognese che ha preparato tutto da solo durante la lezione di cucina a scuola! Mi ha fatto sorridere mentre mi spiegava gli ingredienti che ha scelto e come li ha assemblati insieme :) proprio un bravissimo giovanotto pieno di idee e fantasia... 

Ingredienti:
250gr di carne macinata
50gr di olio d'oliva
1 carota tagliata a cubetti
1 peperone verde tagliato a strisce
1 spicchio d'aglio
100gr di pancetta in cubetti
10gr di origano
10 pomodorini
3 funghi
30gr di concentrato di pomodoro
sale
pepe

Procedimento:
Scaldate una padella antiaderente e aggiungete l'olio, l'aglio, il peperone, la carota, i funghi, la pancetta, l'origano e il pepe e cuocete a fuoco alto per 5min. girando sempre. Adesso inserite la carne, rompendo eventuali grumi con il dorso di una forchetta. Salate e abbassate la fiamma. Incorporate i pomodorini e il concentrato di pomodoro. Cuocete a fuoco lento per 20min. fino a far addensare la salsa. Nel frattempo cuocete la pasta in abbondante acqua salata. Io ho scelto di abbinarci i ravioli alla ricotta. A questo punto sia la salsa che la pasta sono pronti. Scolatela e conditela con questo sughetto squisitissimo! :)

Wednesday, 18 January 2017

Knitwear in markets / Maglieria nei mercatini

How nice is to go for markets especially when then are in Rome... in fact to those lucky that lives in the ''eternal city'' can find these beautiful garments of high knitwear at Paolo Maglieria... 

Here is an examples like this white summer dress with pockets, very sporty and comfortable!
Paolo Maglieria, as I told you all some time ago, is responsible for designing, producing and selling women's knitwear all made in Italy.
Their workshop privilege heads and striped melange, for the woman who seeks ease of use and combination.
The clothes Paolo Maglieria are made entirely in Italy using the best Merino Wool and Cashmere.
The items also have a perfect fit and a range of sizes ranging from Tg. 42 to Tg. 52.
If you go on the site by clicking here you'll find jackets but also really great shirts and dresses and even if you do not live in Rome you can make your way on-line order. 
I recommend him cause you'll be really satisfied!
The products Paolo Ottone are handmade with exclusive features at competitive prices! 
They have a unique style and are for women who loves the soft lines and colors, in fact it fits the colors as if they were geometries of an abstract painting. 

Beautiful! :)

PAOLO MAGLIERIA di Ottone Paolo Maria,
Via Euterpe, 2 (00133) Roma,
Tel. 320 9180 929
Email. paolomaglieria@gmail.com

Sunday, 15 January 2017

Chicken Breast Roast / Arrosto di petto di pollo

For your Monday dinner I propose you a tasty recipe... a different way to eat the chicken breast.... hope you like it :)

Ingredients:
600gr of chicken breast
100ml of cream
200gr of spinach
4 slices of bread
3 eggs
50gr of flour
20gr of nutmeg
1 onion
1 carrot
1 rib celery
4 slices of toast
salt
20gr of barbecue sauce
parsley



Method:
Now the funny thing is how to explain how I have cut each chicken breast by opening it in three parts as I was alone at home and no one could photograph me so please imagine it! :)
I have start from the bottom and then I passed to the slice that was open to my left and I started to open it from a few centimeters more back. Neither me I know how I did it but I did it... Now sprinkle with salt. Meanwhile boil the spinach in salt water for a few minutes. Cut the carrot and celery in julienne. 
Toast the sliced of bread and cut into cubes. It's time to mix together cream, eggs, salt, nutmeg, spinach, parsley, carrot and celery. Place the mixture on the entire surface of the meat and rolled up. Close with the food twine and brush the surface with the barbecue sauce. Bake at 180° for about 1hour. When the roast chicken is cooked let it cool. 
Cut into thick slices and if you want to serve with new potatoes and the pepper cut into strips.

Per la vostra cena di Lunedi' vi propongo una ricetta saporita, un modo diverso per mangiare il petto di pollo.... spero vi piaccia :)

Ingredienti:
600gr di petto di pollo
100ml di panna
200gr di spinaci
4 fette di pancarre'
3 uova
50gr fi farina
20gr di noce moscata
1 cipolla 
1 carota
1 costina di sedano
4 fette di pane tostato
sale 
20gr di salsa di barbecue
prezzemolo

Procedimento:
Adesso la cosa divertente e' come spiegarvi come ho fatto a tagliare ogni petto di pollo aprendolo in tre parti visto che ero da sola a casa e nessuno poteva fotografarmi per cui vi prego immaginatelo! :) Sono partita comunque dalla parte piu' bassa e poi son passata alla fetta che si era aperta alla mia sinistra e ho cominciato ad aprirla partendo da qualche centimetro piu' indietro. Nemmeno io so come ho fatto ma mi e' riuscito e mi son sentita tipo ''yes we can!''! :)
Adesso cospargetelo col sale. Intanto scottate gli spinaci in acqua salata per pochi minuti. Tagliate la carota e il sedano a julienne. Tostate le fette di pancarre' e tagliatele a cubetti. E' arrivato il momento di mescolare insieme la panna, le uova, il sale, la noce moscata, gli spinaci, il prezzemolo, la carota e il sedano.
Inserite il mix su tutta la superficie della carne e arrotolate. Chiudete con dello spago alimentare e spennellate la superficie con la salsa al barbecue. Cuocere in forno a 180° per circa 1ora. Appena l'arrosto di petto di pollo e' cotto sfornatelo e lasciatelo raffreddare. Tagliatelo a fette spesse e se volete servitelo con le patate novelle e con del peperone tagliato a strisce.

Wednesday, 11 January 2017

Carrot lasagna / Lasagna di carote

My friends today we will keep us light with this beautiful vegetarian lasagna made with carrots... a real treat believe me! Here's the recipe...
Ingredients:
8 ready-made lasagne sheets
800gr of peeled and grated carrots
120ml milk
150gr of grated cheese
50gr of green basil pesto
50gr of butter
60gr of flour
4 eggs
salt and pepper

Method:
Melt the butter in a saucepan over low heat and add the flour. 
Stir until it begins to boil and place the milk, cream and pepper.

Cook for 5min over medium heat, stirring until it thickens. Remove from heat.
Boil the carrots in salted water and cook in another pot the lasagna  sheets for a couple of minutes just to soften them. Meanwhile mix the cheese with eggs and pesto. As soon as the carrots are cooked add it to the eggs 
and insert it all the flour dissolved in butter and milk. Grease a baking dish and put the sauce with carrots, alternating with the layers of lasagna. Bake for 30min at 180°Remove from oven and let stand 10min before serving.

Amiche mie oggi ci teniamo leggeri con questa bella lasagna vegetariana fatta con le carote... una vera delizia credetemi! Eccovi la ricetta...

Ingredienti:
8 fogli di lasagne pronte
800gr di carote sbucciate e grattugiate
120ml di latte
150gr di formaggio grattugiato
50gr di pesto al basilico
50gr di burro
60gr di farina
4 uova
sale e pepe

Procedimento:
Sciogliete il burro in un pentolino a fuoco basso e aggiungete la farina. Mescolate fino a quando comincia a bollire e inserite il latte, la panna e il pepe. Fate cuocere per 5min. a fuoco medio mescolando fino a quando si addensa. Togliete dal fuoco.
Bollite le carote in acqua salata e in un'altra pentola scottate le lasagne per un paio di minuti giusto per ammorbidirle. Intanto mescolate il formaggio con le uova e il pesto. Appena le carote saranno cotte aggiungetela alle uova e inserite il tutto nella farina sciolta nel burro e latte.
Ora imburrate una teglia da forno e mettete la salsa con le carote, alternando a strati di lasagne. Cuocete per 30min a 180°. Togliere dal forno e lasciare riposare 10min prima di servire.

Friday, 6 January 2017

Cold turkey stuffed / Tacchino farcito freddo


Good weekend my dear friends,
how are you? Here it freezes and there is cold wind! Precisely for this for dinner I wanted to prepare this tender and juicy turkey that is fine also eaten cold in slices into the hot sandwich!
Ingredients:
1,5kg of turkey breast boned
10 thin slices of parmesan cheese
5 slices of parma ham
12 thin slices of streaky bacon
200gr of melted butter
100ml of white wine
1 leek
1 onion
2 cloves garlic
1/2 lemon
1 pinch of saffron
15gr of paprika
parsley, thyme, rosemary and bay leaves
salt and pepper

Method:
Open the turkey breast as in the photo.
Sprinkle with a little salt and pepper. Now roll out the slices of cheese and then the ham. Easy! Roll up the turkey with the bacon. 
Tied everything together and wrap in aluminum foil. Put in the fridge to rest for a couple of hours.
Grease a baking dish with butter. Cut all the vegetables coarsely and store them on the bottom of the pan. At the center sit the turkey and sprinkle with half wine and spices. Cover the pan with aluminum foil and bake at 180° for 1 hour. At half cooking pour the remaining wine. Now put the roast out of the oven, remove the foil and let stand for 30min.
Meanwhile blend all the vegetables after removing the bay leaf and lemon. You can serve the roast with this sauce and the mashed potatoes and steamed green beans.

Buon fine settimana amiche mie carissime,
come state? Qua da me si gela e c'e' vento freddo! Proprio per questo per cena ho voluto preparare questo tacchino tenero e succoso che va bene mangiato anche freddo a fettine nel panino caldo! 

Ingredienti:
1,5kg di petto di tacchino dissossato
10 fettine sottili di formaggio grana
5 fette sottili di prosciutto crudo
12 fette sottili di pancetta
200gr di burro fuso
100ml di vino bianco
1 porro
1 cipolla
2 spicchi d'aglio
1/2 limone
1 pizzico di zafferano
15gr di paprika
prezzemolo, timo, rosmarino e alloro
sale e pepe

Procedimento:

Aprire il petto di tacchino come nella foto. Cospargetelo con un po' di sale e pepe. Ora stendeteci le fette di formaggio e quindi il prosciutto. Facile! Arrotolate il tacchino e rivestitelo con la pancetta. Legate il tutto e avvolgete il tacchino in un foglio d'alluminio. Mettete in frigo a riposare per un paio d'ore.
Ungete una teglia con il burro. Tagliate tutte le verdure grossolanamente e riponetele sul fondo della teglia. Al centro sedete il tacchino e cospargetelo di meta' vino bianco e di spezie. Coprite la teglia con la carta alluminio e infornate a 180° per 1ora. A meta' cottura versate il vino rimasto.
Sfornate l'arrosto, togliete il foglio di alluminio e lasciate riposare per 30min.
Intanto frullate tutte le verdure dopo aver rimosso l'alloro e il limone. Potete servire l'arrosto con questa salsetta e con del purè di patate e fagiolini cotti al vapore.

Monday, 2 January 2017

New Year with SAMMY dress / Nuovo Anno con SAMMY dress

Hello dears, happy new year to all of you! I hope you had a fantastic Christmas and now I am sure you guys are still busy waiting for the Epifany :) 
Today I am going to share my experience about an international shopping portal named SAMMY dress.
Sammydress is an on line shop of latest Men’s and Women’s clothing, shoes, bags and accessories. All their items are of latest fashion and design but cheaply priced. They claim to be one of the world’s largest fashion catalogue on trendsetting high quality products and styles and I believe so because this is what I have received...
For these three items I have had an exceptional model.... such a handsome boy!! :)) ...also because these clothes were just for him!

Pleated Insert Buttoned Casual Jogger Pants in black so trendy and comfy! Then a IZZUMI Paneled Raglan Sleeve Drawstring Hoodie in blue and a 3D Tree Branch Pattern Hoodie in black and white :)

They dress perfectly and obviously wanted them to wear right away! 

However I also thought to myself and in fact I took this beautiful magpie stylish and comfortable flower pattern chiffon shawl wrap scarf for women I neede for combine on a yellow shirt of mine!
I really like this fantasy, what do you think? :)

I have already told you that Sammydress has a variety of quality apparels, shoes, bag and accessories for men and women. 
Most of the products they sell are really attractive and are worth a try.

It was easy to order and I have even asked for help to the staff to try to figure out which sizes to choose. I had an immediately answer via chat and they also sent me a confirmation with the tracking number, name of the courier and esteem for the delivery. 
Everything arrived in 10 days and if you consider the Christmas holidays did not take so longer! :)
And finally now I show you the last thing that I chosed... 

a nice pair of faux fur double zips chunky heel boots 5cm.

Sammydress has a variety of shoes and because I needed a pair to wear to go to work and I always have cold feet I opted for those with fur inside you can click here

I will wear them tomorrow...
I invite you to take a look at their site cause there have thousands of products and really takes time to choose from but it's worth it!
They offer a return policy for wrong size, wrong shipments, damaged product, missing items or partial delivery.  
The package in which the products came in was absolutely well packed, there was no sign of damage and the items inside it was in good condition. All in all I can say it was a great experience which I highly recommend to do! 
Happy New Year to all... :)

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