Sunday, 13 August 2017

Arrosticini lamb kebab for summer time

Dear friends with this delicious recipe I wish you good Ferragosto!
As you know I am in Italy on holiday and this recipes, the arrosticini came from the poor shepherds would bring home leftovers from the sheep of their pastures and make skewers out of small pieces of meat for their dinner. The arrosticini are roasted on the outside barbecue so that the fat melts to give a unique flavor to the meat as well as a tender and succulent texture. I like to season them with big salt and pepper while cooking. I assure you that they are the end of the world!

Ingredients:
400gr of lamb meat
30 wood skewers
extra virgin olive oil
rosemary
sea salt
pepper

Method:
Take your meat and cut it into small cubic pieces, about 2cm.

Sprinkle them in a little oil flavoured with the rosemary you have finely chopped before. 
Now put the meat on the skewers  trying to melt the 

leanest pieces with them a bit more fat, to get the right slicing while cooking. 

Let them rest for about 1 hour in a cool place.
Drain the arrosticini and seat on a grid so that will be easy to turn them and cook on the hot barbecue on both sides. 
If you like during the cooking salt with sea salt and pepper.
I assure you one pulls the other but I think the right amount per person are 15 or 20 max! :))

I hug you all and wish you Happy Holidays!!
Carissime amiche con questa deliziosa ricetta vi auguro un buon Ferragosto! Come sapete sono in Italia in vacanza e questi arrosticini li preparavno i pastori poveri con i piccoli pezzi di carne che avanzavano delle pecore dei loro pascoli. Gli arrosticini sono appunto arrostita sul barbecue all'esterno in modo che il grasso si scioglie per dare un sapore unico alla carne, nonché una consistenza tenera e succulenta. A me piace condirli con sale grosso e pepe durante la cottura. Vi assicuro che sono la fine del mondo!

Ingredienti:
400gr di carne di agnello
30 spiedini di legno
olio extravergine d'oliva
rosmarino
sale grosso
pepe

Preparazione:
Prendete la tua carne e dissossatela se occorre. Ora tagliatela in piccoli pezzi cubici, di circa 2cm e passateli in un po' di olio aromatizzato con il rosmarino che avrete sminuzzato finemente. Adesso infilzate la carne sugli spiedini cercando di altermare i pezzi piu' magri con queli un piu' grassi, per ottenere la giusta colatura durante la cottura. Lasciateli riposare per circa 1ora in un posto fresco, scolateli e cuoceteli sul barbecue ben caldo su entrambi i lati. Se vi piace durante la cottura salate e pepate.
Vi assicuro uno tira l'altro ma io credo che la giusta quantita' siano 15/20 a testa! Vi abbraccio tutte e vi auguro Buone Vacanze!!

16 comments:

  1. I like skewers :)

    http://fasionsstyle.blogspot.com/

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  2. Mai assaggiati gli arrosticini... prima o poi tocca!

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  3. This is such an amazing post! Well done. :)

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  4. Lovely post dear! Have a great weekend! xx

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  5. Que delíciosas espetadas.

    Beijinhos,
    Clarinha
    https://receitasetruquesdaclarinha.blogspot.pt/

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  6. Mamma mia che squisitezza!
    Buon Ferragosto!
    Un abbraccio!

    Nuovo post sul mio blog!
    Ti aspetto da me se ti va!
    http://lamammadisophia2016.blogspot.it

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  7. Love it!!
    http://asreceitasdamaegalinha.blogspot.pt/

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  8. I really love it
    http://www.teresagranara.com

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  9. Amazing post dear. We really like kebabs.

    Would like us to follow each other? Let us know on our blog
    xoxo

    https://dancerreader.blogspot.rs/

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  10. Lovely post! Maybe we could follow each other on GFC and instagram @djonovic_milica? If yes, follow me and I follow back as soon as I see it.
    Let me know with a comment on my Blog

    http://intonezzee.blogspot.com/

    kisses

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  11. This looks good, love barbecue meat during the summer.

    Bernie, xx
    The Style Fanatic

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  12. Io li conosco molto bene e sono una delizia! Felici vacanze italiane

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  13. ciao, sono una nuova followwer, complimenti per il blog e per le recensioni, se ti va ti aspetto sul mio blog come lettrice fissa, qui la mia ultima recensione

    http://ioamoilibrieleserietv.blogspot.com/2017/08/recensione-serie-broken-souls-sagara-lux.html

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