Monday, 12 June 2017

Banana sword fish / Pesce spada alla banana

Dearest I know you can embalm a strange match but this recipe is really tasty and delicate! You have to try it, I liked it and came to my mind as I cooked :)

Ingredients:
4 pieces of swordfish
1 large banana
50ml of lemon
1 egg
100gr of flour
1 clove of garlic
salt and pepper
olive oil and 
parsley

Method:
Marinate the fish with lemon juice, chopped garlic and a little salt and pepper for a good half an hour.
Soon after place plenty of oil in a frying pan and let it warm. 
When ready fry the swordfish fillets.

Now prepare two containers, put one in the flour and the egg in the other and bake it with a fork.
Drain the fish and pour it into flour, then into the egg and refill in hot oil. 
Just browned, place the swordfish fillets on a plate with absorbent paper.
Remove the banana peel and cut it into four equal pieces. 
Pass them into flour and then into the egg and fry them in warm oil. Remove and let rest on absorbent paper.
Seat a slice of swordfish and two pieces of banana in a plate and garnished with chopped parsley.
Carissime lo so che puo'sembrarvi un abbinamento straneo ma questa ricetta e' veramente saporita e delicata! Dovete provarla, a me e' piaciuta e mi e' venuta in mente man mano che cucinavo :)

Ingredienti:
4 tranci di pesce spada
1 banana grande
50ml di limone
1 uovo
100gr di farina
1 spicchio d'aglio
sale e pepe
olio di oliva e prezzemolo

Procedimento:
Marinate il pesce con il succo di limone, l'aglio tritato e un po' di sale e pepe per una buona mezz'ora.
Subito dopo mettete abbondante olio in una padella e lasciate scaldare. Appena pronto friggete i filetti di pesce spada. 
Ora preparate due contenitori, in uno metteteci la farina e nell'altro l'uovo e sbattetelo con una forchetta.
Scolate il pesce e passatelo prima nella farina, poi nell'uovo e rifriggete in olio caldo. Appena rosolato disponete i filetti di pesce spada su un piatto con carta assorbente. Rimuovete la buccia della banana e tagliatela in quattro pezzi uguali. Passateli nella farina e poi nell'uovo e friggeteli in olio caldo. Rimuovete e lasciate riposare su carta assorbente.
Impiattate mettendo una fetta di pesce spada e due pezzi di banana e guarnite con il prezzemolo tritato.

16 comments:

  1. Lovely post dear! Have a great week! xx

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  2. Cara Grace, vedere questo piatto già pronto, bene così rosato mi a svegliato subito l'appetito.
    Ciao e buona giornata con un forte abbraccio e un sorriso:-)
    Tomaso

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  3. Che piatto particolare! E che fame mi hai fatto venire hahahah:)

    http://angolodellamisantropia.blogspot.it/

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  4. Interesting recipe dear!
    Have a lovely day!
    www.recklessdiary.ru

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  5. Tasty dish :)

    http://fasionsstyle.blogspot.com/

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  6. Ecco una ricetta davvero originale! Quasi quasi provo anch'io, il tuo piatto ha un aspetto invitante!
    Il posto Ideale

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  7. First time hearing about this dish. Looks good.

    Bernie, xx
    The Style Fanatic

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  8. Very interesting post! Thanks for sharing! 😘😘😘

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  9. hmmm this Looks so tasty,
    thank you for this amazing recipe.
    Definetly have to try it.

    with love your AMELY ROSE

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  10. mi incuriosisce molto questo piatto!

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  11. Mmmm This looks so yummy! Thanks for sharing the recipe with us ❤️
    Have a lovely Sunday!
    www.travelera.es

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thanks for stopping here...

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