Wednesday, 29 June 2016

Passion juice / Succo della Passione

My dear sometimes something refreshing to drink does not hurt, especially if consumed around the barbecue with friends! It's easy to prepare and has only a small addition of liquor. Try and let me know if you like!! :)

Ingredients:
8 passion fruit
few fresh mint leaves
75gr of sugar
175ml of light rum
90ml of lime juice
6 ice cubes
Sparkling water

Method:
Cut in half the passion fruit and squeeze all the juice. Put aside the seeds.
Now in a mixer for cocktails add the juice with mint and sugar. Place the rum, lime juice and 4 ice cubes and shake vigorously.
Pour the cocktail into glasses and spray a bit of sparkling water. Garnish with the mint leaves and the seeds of the passion fruit.

Mie care ogni tanto qualcosa di rinfrescante da bere non fa male, soprattutto se consumato intorno al barbecue con gli amici! E' facile da preparare ed ha solo una piccola aggiunta di liquore. Provate e fatemi sapere se vi piace!! :)

Ingredienti:
8 frutto della passione
alcune foglie di menta fresca
75 gr di zucchero
175ml di rum chiaro
90ml di succo di lime
6 cubetti di ghiaccio
acqua frizzante

Procedimento:
Tagliate a meta' il frutto della passione e spremete  tutto il succo. Mettete da parte i semi.
Adesso in un mixer per cocktail aggiungete il succo con la menta e lo zucchero. Inserite il rum, il succo di lime e 4 cubetti di ghiaccio, quindi agitate vigorosamente.
Versate il cocktail nei bicchieri e spruzzateci un po' di acqua frizzante. Guarnite con delle foglioline di menta e con i semi dei frutti della passione.

Tuesday, 28 June 2016

Buttoned salmon / Salmone abbottonato

My friends when you are late or you have few time to prepare your dinner then I recommend you a nice salmon dish perhaps accompanied by a mixed salad! Here's the recipe...








Ingredients:
4 pieces of salmon without skin
1 sheet of puff pastry
1 box of Philadelphia soft cheese with Chives
30gr of butter
1 egg

Method:
Put in melted butter in a frying pan the pieces of salmon and brown them on both sides.
Remove from heat and place them on a plate. Now spread the philadelphia on and each piece of salmon but only in the upper part.
Roll out the puff pastry with a rolling pin on the table lightly floured and then cut it into four pieces large enough to cover each serving of salmon. Put the salmon on half of the dough and cover with the remaining half. 
Rub the edges with a fork. Brush the pastry with the egg and put in a baking dish.
Bake at 170° for 15min. Serve the salmon with a bit of mixed salad or even with few mushrooms cooked for few minutes in butter. Enjoy your meal!

Amiche mie quando siete in ritardo o avete poco tempo per preparare la vostra cena allora vi consiglio un bel piatto di salmone magari accompagnato da un'insalatina mista! Eccovi la ricetta...

Ingredienti:
4 pezzi di salmone senza pelle
1 foglio di pasta sfoglia
1 scatoletta di formaggio Philadelphia all'erba cipollina
30gr di burro
1 uovo

Procedimento:
Adagiate nel burro fuso in una padella i pezzi di salmone e dorateli da entrambi i lati. Toglieteli dal fuoco e metteteli su un piatto. Adesso spalmate la philadelphia su e ogni pezzo di salmone ma solo nella parte superiore.
Stendete la pasta sfoglia con il matterello sul tavolo leggermente infarinato e poi tagliatela in quattro pezzi abbastanza grandi da coprire ogni porzione di salmone. Mettete il salmone su metà della pasta e copritelo con la restante metà. Strofinare i bordi con una forchetta.
Spennellate la pasta sfoglia con l'uovo e poggiateli in una teglia. Infornate a 170° per 15min.
Servite il salmone con un po' di insalata mista o anche con dei funghi passati pochi minuti al burro. Buon appetito!

Friday, 24 June 2016

Vegan Sponge Cake / Pan di Spagna Vegano

Hello this afternoon I prepared myself a green tea but before I made a vegetarian sandwich cake accompanied with tea! Try you too, is delightful... and do not forget my SUMMER CONTEST
Ingredients:
500ml soy milk
10ml of cider vinegar
350gr of plain flour
50gr of cornflour
10gr of baking powder
5gr of bicarbonate of soda
400gr of sugar
150ml of sunflower oil
20gr of vanilla extract
150ml of vanilla buttercream
200gr of strawberries jam

Method:
Put the soy milk into a jug and whisk with the vinegar. 
Sieve the flour, cornflour, baking powder and bicarbonate into a large bowl. Add sugar and mix. 
After put the sunflower oil and vanilla to the thickened soy milk and whisk to combine. Pour the wet ingredients into the centre of the dry ingredients and stir gently with a wooden spoon until no lumps remain.
Bake the cake in a pre-heated oven at 180°C for 30min. Allow the cake to cool then cut in the middle and start filling. First spread a good layer of vanilla buttercream
now add the jam before sandwiching the two half together.  
Dust the top of the cake with some icing sugar if you want and enjoy with your afternoon tea!
Salve questo pomeriggio mi sono preparata un tea verde ma prima ho fatto una torta vegana imbottita da accompagnare al mio tea! Provate pure voi vi delizierete... e non dimenticate il mio SUMMER CONTEST

Ingredienti:
500ml di latte di soia 
10ml di aceto di sidro
350gr di farina
50gr di farina di mais
10gr di lievito in polvere
5gr di bicarbonato di sodio
400gr di zucchero
150ml di olio di girasole
20gr di estratto di vaniglia
150ml di crema al burro alla vaniglia
200gr di marmellata di fragole

Procedimento:
Mettete il latte di soia in una ciotola e mantecate con l'aceto.
Setacciate la farina, l'amido di mais, il lievito e il bicarbonato in un'altra ciotola. Aggiungete lo zucchero e mescolate bene.
Dopo aver messo l'olio di girasole e la vaniglia nel latte di soia sbattete il tutto. Ora versate gli ingredienti umidi al centro degli ingredienti secchi e mescolate delicatamente con un cucchiaio di legno fino a quando non rimarranno grumi.
Cuocete la torta in forno preriscaldato a 180°C per 30min. Lasciate che la torta si raffreddi poi tagliatela al centro e iniziate a farcirla.
Prima stendete un buon strato di crema al burro alla vaniglia. Ora aggiungete la marmellata e unite le due metà.
Spolverate la parte superiore della torta con un po' di zucchero a velo se volete e godetevi una fetta con il vostro tea del pomeriggio!

Thursday, 23 June 2016

Be Wonderful be Tricol with my SUMMER CONTEST

Hello friends,
reminding you again about my SUMMER CONTEST 
still in progress I come to talk you about the other products of the Tricol Professional a successful project born thirteen years ago by a hairdresser who gained twenty years of experience in England and then returned to Italy to create a company that specializes in the sale of hair products.
A Shampoo without salt, parabens and no sles. A great product for me cause it cleanses the hair gently, eliminates residues and impurities and is ideal after chemical treatments and the keratin straightening. Is also gentle on the scalp allowing frequent use because ensures proper hydration.
The special formula that neutralizes the yellow shade in the natural blond hair, grey and white. The technical treatment, bleaching, meches. Detergent delicate, given luminosity to the hair.
About the Line Gold Desert I received the Gold Desert Deep Moisturizing a hydrating and conditioning hair mask containing Argan Oil and is free from Parabens and Sles. Its formula restores hair’s natural wellbeing, nourishing it deep down, adding shine, silky smoothness and body.
And finally Gold Desert Shampoo a cleansing treatment with Argan Oil, free of parabens and Sles. It gently cleanses all hair types, restoring the right level of hydration and natural softness and has a nourishing effect on dry and chemically treated hair, which can often appear dull and lifeless.
Finally ''Be Wonderful be Tricol'' their motto reflects well the high quality 'of Tricol products that should really tried, so I leave you their Contact.

Tricol Diffusion s.n.c.
Via Brasile, 10
Zona Ind.le – 64026 Roseto degli Abruzzi TE – Italy
Tel : +39.085.8943060
Fax : +39.085.7992993
E-mail: info@tricol.net
Contact us even with Skype!
Buongiorno amiche,
nel ricordarvi di nuovo del mio SUMMER CONTEST ancora in corso, torno a parlarvi degli altri prodotti di Tricol Professional un progetto di successo nato tredici anni fa da un parrucchiere che ha guadagnato venti anni di esperienza in Inghilterra ed e' poi tornato in Italia per creare una società specializzata nella vendita di prodotti per capelli.
È Natural 
uno shampoo senza sale, parabeni e sles. Un prodotto ottimo per me perche' deterge delicatamente i capelli, elimina residui e impurità ed e' ideale dopo i trattamenti chimici e liscianti alla keratina.  Cosa non da poco e' anche delicato sul cuoio capelluto permettendo un utilizzo frequente perche' assicura una giusta idratazione.
Yellow
La sua speciale formula neutralizza le sfumature gialle dei capelli naturali biondi, grigi, bianchi e dei trattamenti tecnici, decolorazione, mèches e schiariture. Deterge delicatamente donando luminosità ai capelli.
Riguardo la Linea Gold Desert ho ricevuto Gold Desert Deep Moisturizing una maschera idratante e condizionante per capelli. Contiene olio di Argan ed è privo di parabeni e Sles. La sua formula restituisce il benessere naturale dei capelli, nutrendola in profondità, aggiungendo brillantezza, morbidezza setosa e corpo.
Ed infine Gold Desert Shampoo un trattamento detergente con Olio di Argan, privo di Parabeni e Sles. Lava delicatamente ogni tipo di capello, rispristinandone la giusta idratazione e la naturale morbidezza. Dona un effetto nutriente ai capelli secchi e trattati, che spesso risultano opachi e spenti.
Per concludere ''Be Wonderful be Tricol'' il loro motto rispecchia bene l'alta qualita' dei prodotti Tricol che andrebbero davvero provati, per questo vi lascio il loro Contatto.

Saturday, 18 June 2016

Love is in the HAIR / L'amore è nei capelli

Do you know the song...??
''Love is in the H air everywhere I look around... 
and I don't know if I'm being foolish... 
don't know if I'm being wise but it's something that I must believe in...!!'' :) 
And this you have to do! Believe in hair products company Tricol Professional with which I have had the pleasure of collaborate and that's what I got:

Helios Sun Line consists of three products: Helios Oil spray -Helios Shampoo -Helios Cream.

Gold Desert consists of three products but I've got only two and they are: Gold Desert deep Moisturizing Mask and Gold Desert Shampoo.
È Natural consists of one product the Sensitive Shampoo.
Yellow consists of one product the Anti-yellow Shampoo.

Unfortunately the package arrived damaged and I do not know whether it was the fault of the carrier or of the packaging made departing because such as the bottle of the spray line of Helios is arrived completely empty and the bottle of the Helios shampoo nearly empty! In fact, the package was stained outside, sign that has dripped and I found that the spray nozzle was not closed! So my friends I will not be able to tell you about these two products cause I had no way to test them physically. 

Tricol is a project born in 2003 by a hairdresser who gained twenty years of experience in England and then returned to Italy to create a company specialized in the sale of hair products. 
Thanks to the passion and dynamism of two young additions the company experienced continuous expansion to the point at which they could embark on their first international experiences and enjoy some international acclaim. 
Tricol is a young, dynamic company offering a complete service, technology, know-how, creativity and organization, complete with services, innovative products, training courses for owners and employees and a technical-artistic team with years of experience in training for the national and international hairstyling industry.
A full range of professional products for hair, dyes, riflessanti masks, shampoos, masks, polishing, curative lotions, gels, waxes, modeling, lacquers, mousses and much more. 
Increasingly stringent controls and natural ingredients and high quality guarantee optimal results for every type of hair and skin. 

This  is the Helios Sun Line

Helios Cream is an intensive nourishing treatment that repairs the damage caused by exposure to the sun, salt, chlorine and wind. The formula thanks to sunflower and bearberry contrast to frizz and facilitates the elimination of the nodes. I have used after the shampoo with the hair still wet. I applied some well distributing it on the lengths and ends of my hair. Then I left it on for 3min. and then I rinsed. The final effect was wonderful so I recommend you to buy their products clicking here and stay tuned cause soon I will speak you also of the other lines!!

Tricol Diffusion s.n.c.
Via Brasile, 10
Zona Ind.le – 64026 Roseto degli Abruzzi TE – Italy
Tel : +39.085.8943060
Fax : +39.085.7992993
E-mail: info@tricol.net
Contact us even with Skype!
La conoscete la canzone...??
''Love is in the H air everywhere I look around... 
and I don't know if I'm being foolish... 
don't know if I'm being wise but it's something that I must believe in...!!'' :)
E    questo dovete fare!Credere nei prodotti per capelli dell'azienda 
Tricol Professional con la quale ho avuto il piacere di collaborare e questo' e' quello che ho ricevuto:
Linea Helios Sun composto da 3prodotti:Helios Olio Spray -Helios Shampoo -Helios Cream.
Gold Desert si compone di tre prodotti ma io ne ho ricevuti solo due e sono: Desert Gold maschera ad idratazione profonda  Gold Desert Shampoo.
È Natural è costituito da un prodotto: Sensitive Shampoo.
Yellow è costituito da un prodotto: Shampoo anti-giallo.

Sfortunatamente il pacco mi e' arrivato danneggiato e non so se sia stata colpa del corriere o dell'imballaggio fatto in partenza perche' ad esempio la bottiglia dello Spray della Linea Helios mi e' arrivato completamente vuoto e la bottiglia Helios Shampoo quasi vuota! Il pacco infatti era macchiato all'esterno, segno che e' colato ma non solo, ad una attenta valutazione ho scoperto che il beccuccio dello spray non era ben chiuso! Per cui amiche mie non potro' parlarvi di questi due prodotti perche' non ho avuto modo di testarli materialmente.
Tricol è un progetto nato nel 2003 da un parrucchiere che ha guadagnato venti anni di esperienza in Inghilterra e poi tornato in Italia per creare una società specializzata nella vendita di prodotti per capelli.
Grazie alla passione e il dinamismo di due giovani aggiunte l'azienda ha registrato continua espansione al punto in cui potrebbero intraprendere le loro prime esperienze internazionali e godere di un po 'di fama internazionale.
Tricol è un'azienda giovane e dinamica che offre un servizio completo, tecnologia, know-how, la creatività e l'organizzazione, completa di servizi, prodotti innovativi, corsi di formazione per i proprietari e dipendenti e un team tecnico-artistico con anni di esperienza nel campo della formazione per la nazionale e l'industria hairstyling internazionale.

Una gamma completa di prodotti professionali per capelli, coloranti, maschere riflessanti, shampoo, maschere, lucidatura, lozioni curative, gel, cere, la modellazione, lacche, mousse e molto altro ancora. Controlli sempre più severi e ingredienti naturali garantiscono alta qualità e risultati ottimali per ogni tipo di capello e cuoio capelluto.
Questa e' la Helios Sun Line
Helios Cream e' un trattamento nutritivo intensivo che ripara i danni provocati dall'esposizione solare, salsedine, cloro e vento. La formula grazie al girasole e al bearberry contrasta l’effetto crespo e facilita l’eliminazione dei nodi. Io l'ho utilizzato dopo lo shampoo con i capelli ancora umidi, ne ho applicato un po' distribuendolo bene sulle lunghezze e punte. Poi ho lasciato in posa per 3min. e quindi ho risciacquato. L'effetto finale e' stato meraviglioso per cui vi consiglio di comprare i loro prodotti cliccando qui e continuate a seguirmi perche' presto vi parlero' anche delle altre linee!!

Thursday, 16 June 2016

Lesson number one... / Lezione numero uno...

The book is on the table... :)) 
Hahahaha.... no no!!! This is not an English lesson done with these basic phrases that how many of us are remain engraved in the head, no... here we talk about another kind of lesson! Yes and good morning my friends... so as someone said ''the exams never end'' tomorrow I gonna find me to have to overcome one of the many tests to pick up my certificate of suitability!
The    last    one    I   took  was   about  the  First  Aid.  Now I   have    to   take  one   for    the  Food Hygiene!! Precisely for this reason I came to mind to offer some of the questions on which I'm exercising cause I found out that not all have responded well :( ! I'm curious to know if you, who are the perfect housewives and cooks will pass the test like me!! Should we do the test? Then answer these 10 questions (which they are only a part of the many questions that will have to respond in a limited time) and tomorrow I will give you the results but please do not look for them on the internet!!! Let's see who is the best!! :) Ps. For the chronicle I do not work in a restaurant or in a lunchroom with all the respect!! :)

Food Hygiene Test:
Question 1
What is the correct temperature to be maintained for frozen foods?
A . 0 degrees  
B. 15 degrees or lower                         
C. -18 degrees or lower
D. 20 degrees or lower

Question 2
Where should raw meat be stored in a refrigerator?
A . At the top.
B. In the middle.
C. At the bottom, below all other food.

Question 3
Which one of the following jewellery is acceptable for a food handler to wear?
A. Plain wedding band.
B. Bracelet .
C. A ring that is a symbol of religious faith

Question 4
What is the ideal temperature for Pathogens to flourish?
A . 10 degrees
B. 37 degrees
C. 55 degrees
D. 90 degrees                         

Question 5
How many times can you reheat leftovers?
A . As many times as you like.
B. Twice.
C. Four times.
D. You should only reheat leftovers once.

Question 6
Which of the following meats are safe to eat when they are pink or raw?
A . Chicken.
B. Pork.
C. Minced meat.
D. Lamb.                                           

Question 7
How can you tell if food has enough bacteria to cause food poisoning?
A . It will smell.
B. You can’t, it will appear normal.
C. It will have a different colour.
D. It will taste different. 

Question 8
How do you know if a beef burger has been properly cooked and is safe to eat?
A . After cutting it in half and you see the inside as red you know it has been cooked properly.
B. If you can see that it has been burnt then you know it is safe.
C. If you can see the outside of the burger is evenly brown and when you cut it in the middle you can see that the meat is no longer pink.

Question 9
Which of the following is true about bacteria?
A . Bacteria multiplies and grows faster in warm environments.
B. Bacteria needs air to survive.
C. Every type of bacteria can give people food poisoning.
D. By freezing food you can kill bacteria.

Question 10
The ideal temperature in your fridge should be?
A . 4 – 10 degrees
B. 1 and 4 degrees.
C. 0 to 4 degrees.
D. -2 to 0 degrees.
The book is on the table... :)) 
Hahahaha.... no no!!! Non si tratta di una lezione di inglese fatta con queste frasi elementari che a quante di noi son rimaste scolpite in testa, no... qua si parla di un altro tipo di lezione! Si e buongiorno amiche mie... cosi' come qualcuno diceva ''gli esami non finiscono mai'' domani io mi trovero' a dover superare uno dei tanti test per ritirare il mio certificato di idoneita'! L'ultimo che ho preso  e'  stato  riguardo il Primo Soccorso  e  ora  mi  tocca  prendere quello per l'Igiene Alimentare!! Proprio per questo mi e' venuto in mente di proporvi alcune delle domande sulle quali mi sto esercitando perche' ho scoperto che a non tutte ho risposto bene, ahime'! Sono curiosa di sapere se voi che siete delle perfette massaie e cuoche passate il test come me!! Facciamo il test? Rispondete in ordine a queste 10 domande (che sono solo una parte delle tante domande alle quali dovro' rispondere in un tempo limitato) e domani vi daro' le risposte ma per favore non cercatele su internet!!! Vediamo chi e' la piu' brava :) PS. Per la cronaca io non lavoro in un ristorante o in una sala mensa, con tutto il rispetto!! :)

Test sull'Igiene Alimentare:
Domanda 1
Qual è la temperatura corretta che deve essere mantenuta per gli alimenti surgelati?
A. 0 gradi
B. 15 gradi o inferiore
C. -18 gradi o inferiore
D. 20 gradi o inferiore

Domanda 2
Dove deve essere conservata in frigorifero la carne cruda?
A. In cima.
B. Nel mezzo.
C. Nella parte inferiore, sotto tutti gli altri alimenti.

domanda 3
Quale dei seguenti gioielli è possibile indossare per chi lavora col cibo?
A. fede nuziale.
B. braccialetto.
C. un anello che è un simbolo della fede religiosa.

domanda 4
Qual è la temperatura ideale per gli agenti patogeni affinche' prosperino?
A. 10 gradi
B. 37 gradi
C. 55 gradi
D. 90 gradi

domanda 5
Quante volte si possono riscaldare gli avanzi?
A. Tutte le volte che vuoi.
B. Due volte.
C. Quattro volte.
D. Si dovrebbero riscaldare solo una volta.

domanda 6
Quale delle seguenti carni crude si possono mangiare quando sono rosa?
A. Pollo.
B. Maiale.
C. Macinato
D. Agnello.

domanda 7
Come si può riconoscere se il cibo ha abbastanza batteri da causare l'intossicazione alimentare?
A. Dall'odore.
B. Non si può, apparirà normale.
C. Se avrà un colore diverso.
D. Se avrà un sapore diverso.

domanda 8
Come fai a sapere se un hamburger di manzo è cotto correttamente ed è sicuro da mangiare?
A. Dopo il taglio a metà se si vede l'interno il rosso allora è stato cotto correttamente.
B. Se è stato bruciato sotto e sopra allora è sicuro.
C. Se l'esterno dell'hamburger è uniformemente marrone e quando si taglia a metà non è rosa.

domanda 9
Quale delle seguenti vale per i batteri?
A. I batteri si moltiplicano più velocemente in ambienti caldi.
B. I batteri han bisogno di aria per sopravvivere.
C. Ogni tipo di batteri e' in grado di dare alla gente un'intossicazione alimentare.
D. Con il congelamento di alimenti si può uccidere i batteri.

domanda 10
La temperatura ideale nel vostro frigorifero dovrebbe essere?
A. 4 - 10 gradi
B. 1 e 4 gradi.
C. 0 a 4 gradi.
D. -2 a 0 gradi.

Tuesday, 14 June 2016

Pavlona That's Amore! / Meringa That's Amore!

Today I want to dedicate to all my followers an easy and delicious meringue, to thank you all for finding the time to come into my blog to leave your comments...!!! You are fantastic!!!
Ingredients:
4 egg whites
220gr of extra-fine sugar
16gr of corn starch
10gr of apple cider vinegar (or 2gr of tartar cream)
8gr vanilla extract
250ml fresh cream
250gr of fresh fruit

Method:
Separate the yolks from the whites. It is important that the eggs are at room temperature.
Preheat the oven to 110°. Beat the egg whites and when they begin to swell add half sugar. Once absorbed add the remaining, one tablespoon at a time and continue beating until you have a stable and glossy meringue.
Add the sifted corn starch, apple vinegar and vanilla extract and mix well.
Now take a baking sheet and recline baking paper slightly wetting the edges. Seat the meringue and level it with the back of a spoon and give the shape and size you want, I have made individual portions.
Cook for 1hour and 15min. When ready turn off the oven and let it cool inside while keeping the oven door open. Once cooled will be crisp on the outside and empty inside. Now you can decorate it stretched out before the fresh cream and then the fruit at your disposal... enjoy!!
Oggi voglio dedicare a tutte le mie followers una meringa facile e deliziosa, per ringraziarvi tutte per trovare il tempo di passare nel mio blog a lasciare i vostri commenti...!!! Siete fantastiche!!!

Ingredienti:
4 albumi
220gr di zucchero extrafine
16gr di amido di mais
10 gr di aceto di mele (oppure 2gr di cremor tartaro)
8gr di estratto di vaniglia
250ml di panna fresca
250gr di frutta fresca

Procedimento:
Separate i tuorli dagli albumi. E’ importante che le uova siano a temperatura ambiente. 
Preriscaldate il forno a 110°. Montate gli albumi e quando cominciano a gonfiarsi aggiungete meta' zucchero. Una volta assorbito, aggiungete il restante, un cucchiaio alla volta, e continuate a montare fino ad ottenere una meringa stabile e lucida.
Incorporate l’amido di mais setacciato, l’aceto di mele e l'estratto di vaniglia e mescolate bene.
Adesso prendete una teglia e adagiatevi della carta forno, bagnando leggermente i bordi. Disponeteci la meringa livellandola con il dorso di un cucchiaio e date la forma e grandezza che volete, io ho fatto delle monoporzioni. 
Fate cuocere per 1ora e 15min. E quando pronta spegnete il forno e lasciatela raffreddare dentro mantenendo la porta del forno aperta.
Una volta raffreddata sara' croccante all’esterno e vuota all'interno. Ora potete decorarla stendendo prima della panna fresca da dolci e poi la frutta a vostra disposizione... 

Friday, 10 June 2016

Deep deep in the cheese dip! / A fondo nella salsa al formaggio!

My friends do you like cheese? 
I'm mad about!! That's why I prepared this cream that I want to offer you... :)
Ingredients:
150gr of chopped tomatoes
1 chopped red pepper
80gr of shallots 
garlic 
olive oil 
2 slices of bacon 
100gr of young Gouda cheese 
100gr of Taleggio cheese
100gr of Camembert cheese
fresh cilantro chopped
few flour  
80ml of beer 

Method:  
Put some oil in a skillet and cook the bacon shredded with half shallots until done and set aside. Now in another pot place some oil, garlic and the last shallots and caramelize. Then add in tomatoes and cilantro.  Cook for 10min. and just before to close the fire add also the bacon.  
Is time to melt all the cheeses in an non-stick pan, cutting them into pieces.
Cook for 5min. adding beer and flour. As soon as the cheese is melted pour the tomato. Turn and remove from the heat after 5min. Serve hot with the pepper as decoration and tortilla chips.
Amiche vi piace il formaggio? Io ne vado matta ed ecco perché ho preparato questa crema che voglio offrirvi... :)

Ingredienti:
150gr di polpa di pomodoro
1 peperoncino rosso tritato
80gr di scalogno
aglio
olio d'oliva
2 fette di pancetta
100gr di formaggio giovane Gouda
100gr di formaggio Taleggio
100gr di formaggio Camembert
coriandolo fresco tritato
poca farina
80ml di birra

Procedimento:
Mettete un po' di olio in una padella e cuocete la pancetta sminuzzata con meta' scalogno e mettete da parte. Ora in un'altra pentola aggiungete dell'olio, l'aglio e il restante scalogno e caramellate. Quindi inserite pomodori e coriandolo. Cuocete per 10min. e poco prima di spegnere il fuoco aggiungete la pancetta. E' il momento di sciogliere tutti i formaggi in una padella antiaderente, tagliandoli a pezzi.
Cuocete per 5min. aggiungendo la birra e la farina. Non appena i formaggi sono sciolti versateci il pomodoro. Girate e togliete dal fuoco dopo 5min. Servite caldo con del peroncino come decorazione e delle tortilla chips.

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