Saturday, 31 October 2015

Here cames the witches..!! / Sono arrivate le streghe..!!

Halloween is here with is cookies... or do you prefer the trick..???



Ingredients:
175gr of butter
400gr of flour
200gr of sugar
2 eggs
5gr of vanilla
5gr of yeast
5gr of salt

Decorating gel:
100gr icing sugar
Coloring (green, orange, black, yellow)


Indications: Beat butter with sugar, add eggs and vanilla.In another bowl place the flour, baking powder and salt. Mix well and make sure the dough is not too sticky. Divide the dough into two parts, wrapped in film each and place them in the refrigerator for about 2 hours. Heat the oven to 180°. Take the dough from the refrigerator. Sprinkle the top with flour and work the dough with a rolling pin until it reaches a thickness of half a centimeter. Cut the biscuits using a cookie cutter with typical Halloween motifs like pumpkins, ghosts, witches hats, spiders. Place the cookies on a baking tray and bake about 10min. Once ready you can now decorate your Halloween cookies with colored glaze giving you like.   Happy Halloween...!!
Ingredienti:
175gr di burro
400gr di farina
200gr di zucchero
2 uova
5gr di vaniglia
5gr di lievito di birra
5gr di sale

Decorazione gel:
100gr di pasta di zucchero
Colorante (verde, arancio, nero, giallo)


Indicazioni: Sbattere il burro con lo zucchero, aggiungere le uova e la vaniglia. In un'altra ciotola mettere la farina, il lievito e il sale. Mescolate bene e assicuratevi che l'impasto non sia troppo appiccicoso. Dividete l'impasto in due parti, avvolgeteli nella pellicola e metteteli in frigorifero per circa 2 ore. Scaldate il forno a 180°. Togliete gli impasti dal frigorifero. Cospargete la superficie con farina e lavorateli con un mattarello fino a raggiungere uno spessore di mezzo centimetro.
Tagliate i biscotti con le formine con motivi tipici di Halloween come zucche, fantasmi, streghe, ragni e cappelli. Mettete i biscotti su una teglia e cuocere circa 10min. Una volta pronti è possibile decorarli con la pasta di zucchero che avrete colorato.

Tuesday, 27 October 2015

Peppers on the phone / Peperoni al telefono

Dear friends,
after so many cakes that I almost was becoming diabetic, I jumped into my beloved peppers and this fast recipe was really made while I was on the phone with a friend, hence the title!!!

Ingredients:
3 large red peppers
240 gr. tuna in oil
1 clove of garlic
2 slices of bread
1 bunch of parsley
20 gr. capers
2 tablespoons of white vinegar
1 bunch of chives
3 tablespoons extra virgin olive oil
Salt and pepper


Indications:
Wash the peppers and place them on a baking tray and cook at 200° C for about 20min. Remove from the oven, cover with a lid and let them cool and then peel them. Divide pitched 3cm wide, remove the seeds and white ribs and internal salt them.
Private slices of bread crust and moisten with vinegar, then squeeze the bread and mix with the drained tuna and crumbled, the capers and chopped, peeled and finely chopped garlic and freshly ground pepper. Stir to obtain a homogeneous mixture.
Arrange the layers of pepper on a cutting board and spread them with the tuna mixture. Roll them to roll, you close with chives and put the rolls in a serving dish. Drizzle with oil and sprinkle with chopped parsley.
Carissime amiche,
dopo tanti dolci che quasi quasi mi veniva il diabete, mi sono tuffata nei miei adorati peperoni e questa ricettina veloce e' davvero stata preparata mentre ero al telefono con un'amica, da qui il titolo!!!

Ingredienti:
3 grossi peperoni rossi
240 gr. di tonno sott’olio
1 spicchio di aglio
2 fette di pane
1 ciuffo di prezzemolo
20 gr. di capperi
2 cucchiai di aceto bianco
1 ciuffo di erba cipollina
3 cucchiai di olio extravergine di oliva
Sale e pepe q.b.

Indicazioni:
Lavate i peperoni e metteteli sulla placca del forno e fateli cuocere a 200°C per circa 20min. Toglieteli dal forno, copriteli con un coperchio e lasciateli intiepidire per poi pelarli. Divideteli a falde di 3cm di larghezza, privateli dei semi e delle coste bianche interne e salateli.
Private le fette di pane della crosta e bagnatele con l’aceto, poi strizzate la mollica e mescolatela con il tonno sgocciolato e sminuzzato, i capperi dissalati e tritati, l’aglio mondato e tritato finemente e una macinata di pepe. Amalgamate per ottenere un composto omogeneo.
Disponete le falde di peperone su un tagliere e spalmatele con il composto di tonno. Arrotolatele a involtino, chiudete con i fili di erba cipollina e mettete gli involtini in un piatto da portata. Irrorate con l’olio e spolverizzatele con prezzemolo tritato.

Friday, 23 October 2015

50th Birthday Photo Cake / Torta 50esimo Compleanno

My friends... is my loved husband 50th Birthday...!!!
For this amazing day I have think to make him a very special cake, considering that is hobby is to take pictures and that I have spend 2 days to make it...!!!

Ingredients:
350gr of flour
350gr of sugar
6 eggs
30gr of milk
70gr of cocoa powder
1 package yeast
50gr of 
cedar aroma of Decora
1 pinch of salt

Directions:
In a large bowl beat the eggs long with the milk and then with the sugar and a pinch of salt until mixture is light and fluffy. 
Sift in the flour then add the baking powder and cedar aroma and mix well with the aid of the electric mixer at low speed
Now divide the dough into two bowl and only in one bowl add the cocoa powder and mix.
Grease and flour two round baking pans of different sizes and pour the cocoa mixture into the square pan and the other mixture in the round pan. Bake in preheated oven at 180 degrees for about 25min. Once cooked, remove from oven and let cool.

Now cut in half  the biggest circular cake and fill it with the butter cream made with 80gr of butter at room temperature mixed with 200gr of icing sugar, some vanilla extract and 50gr of milk. Store the half piece of the round cake with the butter cream in the fridge for 30min

Now dedicate yourself to the square cake with chocolate and start cutting all the elements of the camera following my photographic directions. Attach the two parts of the frame together with the chocolate icing cream made like the butter icing cream with the add of 50gr of cocoa powder.

Add also the lens of the camera cutting the remaining chocolate cake in two circles of different heights and using the chocolate icing to join them. Leave everything in the fridge for half an hour.
After preparing all details you need to combine all the elements together with the glue edibile prepared a day before.

The glue edible is a mixture of water and tylose powder made with 40ml of water at ambient temperature and a teaspoon of CMC (chemical name of the carboximetilcellulose) which is the substitute of the chemical tragacanth. So in a small container put the water and the CMC and close with the cover. Whisk vigorously and let it stand overnight.

Place on the circular base cake and start to add the finer details.

Amiche mie...e'  il 50esimo compleanno del mio amato marito...!!!
Per questa occasione ho deciso di fargli una torta molto speciale, considerando che il suo hobby è quello di scattare foto e che ho impiegato 2 giorni per farla...!!!


Ingredienti:
350 gr di farina
350 gr di zucchero
6 uova

30gr di latte
70 gr di cacao amaro in polvere
1 bustina di lievito
50gr di Aroma al Cedro di Decora
1 pizzico di sale


Istruzioni:
In una capiente ciotola sbattete le uova con il latte e aggiungete poi lo zucchero e un pizzico di sale fino ad ottenere un composto chiaro e spumoso. Setacciate la farina quindi aggiungete il lievito e l'aroma di cedro e mescolare bene con l'aiuto del miscelatore elettrico a bassa velocità. Ora dividere l'impasto in due ciotole e solo in una ciotola aggiungete il cacao in polvere e mescolate.
Imburrare ed infarinare due teglie circolari di diverse dimensioni. Versate il composto di cacao nella teglia piu' grande e l'altro composto nella teglia piu' piccola. Cuocere in forno preriscaldato a 180° per circa 25min. Una volta cotte, toglietele dal forno e lasciatele raffreddare.


Ora tagliare a metà la torta circolare piu' grande e riempitela con la crema al burro fatta con 80gr di burro a temperatura ambiente mischiato con 200gr di zucchero a velo, una bustina di vaniglia e 50gr di latte. Riponete la meta' parte della torta circolare con la crema al burro nel frigo per 30min.

Adesso dedicatevi alla torta piu' piccola al cioccolato e cominciate a tagliare tutti gli elementi della macchina fotografica seguendo le mie indicazioni fotograficheFissate le due parti insieme con la glassa al cioccolato fatta come quella al burro ma con l'aggiunta di 50gr di cacao in polvere. Attaccate anche la lente della macchina fotografica, tagliando la rimanente torta al cioccolato in 2 circoli di altezze diverse e usando la glassa al cioccolato per unirle. Lasciate tutto in frigo per mezz'ora.

Dopo aver preparato tutti i dettagli biogna unire tutti gli elementi insieme con la colla edibile preparata un giorno prima. La colla edibile e' una miscela di acqua e polvere di tylose fatta con 40ml di acqua a temperatura ambiente e un cucchiaino scarso da caffè di CMC (nome chimico carboximetilcellulosa) che è il sostituto chimico della gomma adragante. Per cui in un piccolo contenitore ermetico mettete l'acqua e il CMC e chiudete col coperchio e sbattete energicamente e lasciatela riposare per tutta la notte.

Posizionate la macchina fotografica sulla torta e iniziate i dettagli piu' fini.

Tuesday, 20 October 2015

A Birthday in the bike / Un Compleanno in bicicletta

Hello dear friendsin autumn in my house a lot of celebrations going on... like the 
Birthday of my loved son!


The most beautiful thing believe me was not to prepare him a cake but to see some of his friends come around on their bikes to knock on our door on the time when they knew that my son was coming home from football for sing him ''Happy Birthday to you...''!!!

5 boys and 3 girls that loves each other, who stops to wait and help if one of them is in trouble or that make jokes each others for join together more than before! Friends who are accomplices and loyal. All this touched me and turned me back to my years! I know the love of mother does make me to talk too much so let's go... I leave you this recipe made using many of the products received from Decora that I still thanksI made two chocolate cakes of different sizes.

Ingredients:
500gr of flour
400gr of sugar
160gr of cocoa powder
15gr of baking powder
15gr of baking soda
4 eggs
10gr of salt
100ml of milk
200gr of vegetable oil
10gr of vanilla extract

For the Chocolate Frosting:
230gr of butter
140gr of cocoa powder
600gr of powdered sugar
8gr of vanilla extract

For the decorations: Decora
1 12 muffin Pan non-stick steel
1 Pack 12 cups spring

1 sugar paste yellow 250gr
1 sugar paste green apple 250gr
1 sugar paste aquamarine 250gr

For the buttercream icing:
240gr icing sugar
130gr of butter
30ml of milk
vanilla flavour 

Directions:
Heat oven to 180°. Grease and flour one 6-inch round baking pans and one 8-inch round baking pans.
Stir together sugar, flour, cocoa, baking powder, baking soda and salt in large bowl. Add eggs, milk, oil and vanilla. Beat on medium speed of mixer 2min. Pour batter into prepared pans and then the add the chocolate mixture maintaining a small amount to fill the 12 cups spring inside the muffin Pan non-stick steel.  


Bake 35min. Cool 10min. remove from pans to wire racks. 
Now make the Chocolate Frosting melting the butter. Stir in cocoa. Alternately add powdered sugar and milk, beating to spreading consistency. Add small amount of milk, if needed. Stir in vanilla.
After made the frosting cut the cakes in the half and spread them with the chocolate frosting. Close all like a sandwich and start to assemble the cake.
It took me a lot of imagination but I followed the theme ''planets'' that now my son is studying in school and I cut stars and planets with the sugar paste. First I attacked the base of sugar paste to the two cakes with the help of the butter cream and then I set some sticks to support the cake above where on top I have seat the cupcakes!
Salve care amiche, in autunno in casa mia accadono molte ricorrenze... come  il Compleanno di mio figlio!
La cosa più bella credetemi non e' stata quella di preparargli una torta, ma vedere alcuni dei suoi amici arrivare con le loro biciclette a bussare alla nostra porta all'orario giusto in cui sapevano che mio figlio sarebbe tornato a casa dal calcio per cantargli ''Buon compleanno a te...''!!!
5 ragazzi e 3 ragazze che si vogliono bene, che si fermano ad aspettare e aiutare se uno di loro è in difficoltà o che si fanno scherzi per poi unirsi più di prima! Amici che sono complici e leali. Tutto questo mi ha toccato e mi ha fatto ripensare a quando io ero bambina!
So che l'amore di madre mi fa parlare troppo per cui bando alle chiacchere... vi lascio questa ricetta realizzata con molti dei prodotti ricevuti da Decora che ringrazio ancora!
Ho fatto due torte al cioccolato di dimensioni diverse.

Ingredienti:
500gr di farina
400gr di zucchero
160gr di cacao in polvere
15gr di lievito in polvere
15gr di bicarbonato di sodio
4 uova
10gr di sale
100ml di latte
200gr di olio vegetale
10gr di estratto di vaniglia

Per la glassa di cioccolato:
230gr di burro
140gr di cacao in polvere
600gr di zucchero a velo
8gr di vanillina

Per le decorazioni: Decora
1 teglia da 12 Muffin in acciaio antiaderente
1 Confezione di 12 pirottini primavera
1 pasta di zucchero 250gr giallo
1 pasta di zucchero 
250gr verde mela
1 pasta di zucchero 250gr acquamarina

Per la crema al burro:
240gr zucchero a velo
130gr di burro
30ml di latte
estratto di vaniglia


Indicazioni:
Scaldare il forno a 180°. Imburrate e infarinate due teglie rotonde, una da 6 pollici teglie rotonde e uno da 8 pollici.
Mescolare insieme lo zucchero, la farina, il cacao, il lievito, il bicarbonato e il sale in una ciotola grande. Aggiungete le uova, il latte, l'olio e la vaniglia. Sbattere a media velocità con un mixer per 2min. Versate l'impasto di cioccolato conservandone una piccola quantita' per riempire i 12 pirottini primavera sistemati dentro la teglia antiaderente per fare i muffins.

Infornate per 35min. e poi lasciate raffreddare per 10min. Rimuovete le torte ed i muffins dalle teglie.
Ora fate la glassa di cioccolato fondente. Mescolate in cacao con lo zucchero a velo ed il latte. Aggiungere la vaniglia.
Dopo fatta la glassa tagliate le torte a meta' e spalmateci la glassa di cioccolato. Chiudete come un sandwich e iniziate a montare la torta mettendo sulla base di 8 pollici che di 6 pollici.

Mi ci è voluta tanta immaginazione ma ho seguito il tema ''pianeti'' che ora mio figlio sta studiando a scuola e ho tagliato stelle e pianeti con la pasta di zucchero. Per prima cosa ho attaccato la base di pasta di zucchero per le due torte con l'aiuto della crema al burro e poi ho inserito alcuni bastoncini per sostenere la torta di sopra dove in cima ho seduto i miei cupcakes!

Sunday, 11 October 2015

40 years of decorations / 40 anni di decorazioni

My sweetest friends today I really had a bath in sugar!!
In fact I had the pleasure of knowing the company Karma S.r.l. Decora born in 1998 from the forty-plus years experience of the De Luca family in the field of catering and confectionery equipment.
Carlo De Luca sensed the need to make available to a public of fans and enthusiasts a series of products for the decoration of cakes and cookies used only by professionals until that moment.
The family is also proud to distribute the Wilton products in Italy for 40 years.
Decora whose company is located in Salerno, southern Italy at 55km from Naples, is a reference point in the decoration world for the many consumers who take care of the quality and the safety of the products they buy.
All areas in which the company deals with, the warehouse, the IT and the accounts dpt., the sales dpt., the research and development dpt. and the communication dpt. are well organized, efficient, innovative, creative and focused on the market trends!
Decora also has a library section, among the richest in the Italian language, which was created thanks to numerous collaborations with teachers and experts "Made in Italy".
The delivery was made in the early morning and I was left stunned by the many products received, as you see the package was nice large and well cared for packaging.


I make a list of what I received:
1 Kit 36 pieces cups+picks+wrappers glamor
1 Angel food 25 cm
1 Grid cutter 30cm
Syringe Decortwist with 20 patterns
1 12 muffin Pan non-stick steel
1 Pack 75 cups spring 50x32 mm
3 sugar paste pink 250gr
1 sugar paste yellow 250gr
1 sugar paste green apple 250gr
1 sugar paste aquamarine 250gr
1 sugar paste white 100gr
1 Set 3 Cookie cutters decreasing pentagon shaped
50gr Aroma citron
100gr Sugar mini-pearls black

20gr Decorpen Pearl
1 Decora Catalogue special news / Christmas 2015
1 Decora Catalogue 2015 176pag
1 Brochures Chocolate Passion
1 Brochures painting cake - english

As you can see from the picture it was hard to put all the pieces together in a single click!
Decora has a wide range of products to meet the needs of all. They range from chocolate, modelling paste, food colours, sugar cake decorations, sugar flowers, sugar subjects, flavors, spreads and mix and wafer sheets. Also the Equipment is very well-stocked and I love the packaging.
On their site you can also view various recipes and theme or follow the video tutorial to improve your technique
Personally now I am preparing two cakes for two birthdays that I'll have soon so follow me cause I think I will astound you!!!
Decora it really worth!
Amiche mie dolcissime oggi ho davvero fatto un bagno nello zucchero!!
In realtà ho avuto il piacere di conoscere la società Karma S.r.l. Decora che nasce nel 1998 da quaranta e più anni di esperienza della famiglia De Luca nel campo della ristorazione e delle attrezzature dolciare.

Carlo De Luca intuì la necessità di mettere a disposizione di un pubblico di tifosi ed appassionati una serie di prodotti per la decorazione di torte e biscotti utilizzati solo da professionisti, fino a quel momento.La famiglia è anche orgogliosa di distribuire i prodotti Wilton in Italia da 40 anni.
Decora la cui azienda è situata a Salerno è un punto di riferimento nel mondo della decorazione per i molti consumatori che hanno cura della qualità e della sicurezza dei prodotti che acquistano.Tutte le aree di cui l'azienda si occupa, il magazzino, l'informatica, i conti, le vendite, la ricerca, lo sviluppo e la comunicazione sono ben organizzati, efficienti, innovativi, creativi e focalizzati sulle tendenze del mercato!Decora ha anche una sezione biblioteca, tra le più ricche in lingua italiana, che è stata creata grazie a numerose collaborazioni con docenti ed esperti del ''Made in Italia". La consegna mi è stata fatta al mattino presto e mi ha sbalordito per quanti prodotti ho ricevuto e come si vede la scatola era bella grande e ben curata riguardo l'imballaggio.

Faccio un elenco di quello che ho ricevuto:
1 Kit di 36 formine di carta per cupcakes
1 Teglia rotonda Angelo 25cm

1 Griglia da taglio 30cm per crostate
1 Siringa Decortwist con 20trafile
1 Teglia da 12 stampi in acciaio antiaderente
1 pacchetto di 75 formine di carta primavera 50x32mm
3 pasta di zucchero 250gr in rosa
1 pasta di zucchero 250gr in giallo
1 pasta di zucchero 250gr in verde mela
1 pasta di zucchero 250gr in acquamarina

1 pasta di zucchero 100gr in bianco
1 Set 3 Tagliapasta decrescenti a forma di pentagono
50gr Aroma al cedro
100gr Perline di zucchero nero
20gr Decorpenna perla
1 Catalogo Decora Novita' speciale / Natale 2015
1 Catalogo Decora 2015 176pag
1 Opuscolo Chocolate Passion
1 Opuscolo pitturare le torte - in inglese


Come si può vedere dalla foto estato difficile metterli tutti insieme in un click!

Decora ha una vasta gamma di prodotti per soddisfare le esigenze di tutti. Si va dal cioccolato, alla pasta modellabile, ai coloranti alimentari, alle decorazioni, ai fiori di zucchero, agli aromi e alle cialde. Anche l'attrezzatura è molto ben fornita e mi piacciono molto i pirottini!
Sul loro sito è possibile anche visualizzare le varie ricette o seguire i video tutorial per migliorare la vostra tecnica.
Personalmente ora sto preparando due torte per due compleanni che avrò presto percio' continuate a seguirmi perché sono sicura che vi stupiro'!!! Decora ne vale davvero la pena!

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