Saturday, 25 July 2015

Fruit Fry / Frutta Fritta

My italian friends you had to tell me that in Italy the sun beat down to 40 degrees.... only in the sea water is great to stay or in the evening cooling down with a nice mix of yummy fruit fried!!
You have to try it, is simple and can be made with all the fruit you like! I made it with banana and water melon...
Ingredients:
1 watermelon
2 egg whites
50gr of water
150gr of plain flour
50gr of pure cornstarch
Oil suitable for deep frying
Sprinkling of powdered of icing sugar to garnish

Directions:
Cut the watermelon in half, down its length. Then cut each half in half, again cutting down the length.
Place the four wedges on a board for cutting. Cut off the rind from each wedge. Keep this rind for deep fried rind below.
Cut the watermelon into slices then into cubes, sticks or triangles. Prepare the batter. Beat the egg whites. Add the cornstarch and water to the beaten eggs and whisk together well. When it's smooth, it's ready to dip with.  
Heat oil in a deep fryer to 180º. Roll each watermelon piece in the flour, to coat. Place the dipped pieces into the deep fryer and fry until the batter turns golden brown. Lift the pieces out with a slotted spoon and place on kitchen paper to drain the grease.  
Sprinkle liberally with powdered confectioners/icing sugar. Serve in a bowl or on a plate until warm.
Amiche mie dovevate dirmi che in Italia il sole picchiava a 40 gradi e che solo immersi in acqua a mare c'era un po' di sollievo!! Beh devo dire che anche con questa ricettina veloce ci si rinfresca e vi consiglio di provarla, io l'ho fatta con i tocchetti di banana e di anguria...
Gustateveli e abbiate pazienza che tra un tuffo a mare ed una sudata passero' per i vostri blog a salutarvi!!! :)

Ingredienti:
1 anguria
2 bianchi d'uovo
50gr di acqua
150gr di farina
50gr di amido di mais
Olio adatto per friggere
Un po' di zucchero a velo

Indicazioni:
Tagliate l'anguria a metà per la sua lunghezza. Poi tagliare ogni metà a metà, di nuovo riducendo la lunghezza.
Tagliare la scorza da ogni fetta.
Tagliate l'anguria a fette poi in cubetti, bastoncini o triangoli. Preparare la pastella. Montare gli albumi. Aggiungete l'amido di mais e l'acqua e sbattete o frullate bene insieme, fino a che non e' liscia.
Scaldare l'olio in una friggitrice a 180 °. Adesso passate ogni pezzo di anguria nella pastella. Immergete i pezzi nella friggitrice e friggete fino a quando diventano dorati. Toglieteli dal fuoco e metteteli a scolare. Appena freddi cospargeteli abbondantemente con zucchero a velo e serviteli in una ciotola o su un piatto finche' saranno caldi.

6 comments:

  1. Bravissima Grace, davvero un modo delizioso di gustare la frutta!

    ReplyDelete
  2. Non ho mai fatto la frutta fritta ma deve essere molto buona !

    ReplyDelete
  3. Oddio che idea meravigliosa! Devo assolutamente provare!

    ReplyDelete
  4. a tutto avrei pensato fuorchè si potesse friggere l'anguria! hai solleticato tutta la mia curiosità :)

    ReplyDelete
  5. Strepitosa!!!!! Mai fatta con l'anguria, grazie della golosa idea!!!!

    ReplyDelete

thanks for stopping here...

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...