Tuesday, 14 July 2015

A tower of Parmesan / Una torre di Parmigiano

My friends I'm greedy about the parmesan that I put everywhere... This time I felt inspired and I made a vegan tower of it and this is the result!
Ingredients:
250gr of Parmesan cheese, freshly shredded
100gr of courgette shredded
100gr of carrots shredded
parchment paper

Directions:
Use fresh Parmesan cheese and grated it.
Grate the courgette and carrots and then press out excess moisture with a paper towel.
Use twice as much cheese as grated vegetable.
Bake Parmesan cheese crisps in a 180 degree oven for about 5min. The crisps should be sizzling when you take them out and the edges should be starting to brown.
Allow the crisps to settle on the baking sheet for about 5min. and then transfer to a serving plate using a spatula. Crisps will continue to harden. Combine Parmesan cheese and shredded vegetables until make a tower.
Amiche mie non so voi ma vado matta per il parmigiano che metto ovunque... Questa volta mi sono sentita ispirata e ho fatto una torre vegana e questo è il risultato!

Ingredienti:
250gr di parmigiano grattugiato
100gr di zucchine 
grattugiate
100gr di carote 
grattugiate
carta da cucina

Indicazioni:
Utilizzare parmigiano fresco e grattugiato.
Espellere l'umidità in eccesso dalle zucchine e dalle carote grattugiate con della carta da cucina.
Cuocete il parmigiano tipo patatine in forno a 180 gradi per circa 5min. e toglietele appena cominciano ad imbrunirsi.
Lasciate che le patatine si stabilizzino sulla teglia per circa 5min. e poi trasferile in un piatto da portata con una spatola.
Cuocere allo stesso modo le zucchine e le carote con dentro giusto un pizzico di parmigiano grattugiato per amalgamarle. Appena pronte componete la vostra torre alternando le patatine di parmigiano a quelle di verdure tagliuzzate.

5 comments:

  1. Una buonissime e gustosissima ricetta !

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  2. Ricetta facile, veloce e gustosa! Decisamente da provare!!!

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  3. Parmeggiano cheese is a very expensive cheese here in my country, but this recipe is worth making the effort, I had seen it in so many Italian cookbooks, but this is the first time it really catches my interest, I will give it a try for sure

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