Sunday, 30 November 2014

A salmon splash in Pappardelle cream! / Schizzi di salmone in crema e Pappardelle.. La Pasta di Camerino!

Ingredients:
200 gr of Pappardelle of La Pasta di Camerino
150 gr. smoked salmon
2 tablespoons olive oil
few butter
1 bacon slice
1 sweet onion, halved and sliced
1 tablespoon  of white flour
1/2 cup cream cheese
1/2 teaspoon grated lemon peel
chopped fresh dill
few vodka


Method:
Cook the pappardelle according to package directions.
Meanwhile in a large skillet, I gently sweat a bit of onion in butter and added the chopped salmon then I sauté the mixture, added a splash of vodka and let it evaporate before putting the cream.
To help the cream simmer until it has reduced to a saucy consistency I added also few flour and waited that the salmon has flavoured the cream.
A part I have cooked the bacon cut to rectangles in such way to make them crisp.
Finally when also the pasta was ready I prepared the dish mixing all togheter, adding a sprinkle on some chopped dill and very few grated lemon peel.
Buon Appetito..!!


Ingredienti:
200 gr di Pappardelle di La Pasta di Camerino
150 gr. salmone affumicato
2 cucchiai di olio
poco burro
1 fettina di pancetta
1 cipolla dolce pelata
1 cucchiaio di farina bianca
1/2 tazza di crema di formaggio
1/2 cucchiaio di limone grattugiato
un po' di aneto tagliato fresco
poca vodka


Procedimento:
Cuocete le pappardelle come indicato nella confezione.
Allo stesso tempo in una padella fate appassire dolcemente un po' di cipolla nel burro ed aggiunte poi il salmone tagliato, aggiungete qualche schizzo di vodka e lasciate evaporare prima di mettere la crema di formaggio.
Per aiutare la crema a ridursi ho aggiunto poca farina e ho aspettato che il salmone aromatizzasse la crema.
A parte ho fatto increspare un po' di pancetta tagliata a rettangoli e finalmente quando anche le pappardelle erano pronte ho preparato il piatto unendo tutti gli ingredienti, ho aggiunto infine l'aneto e un po' di limone grattugiato.  
Buon Appetito..!!

12 comments:

  1. che delizia, bravissima!!!!
    Ciao,
    Ale

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  2. What a great tip about the La Pasta di Camerino pappardelle! And I will so be using butter in salmon from now on!

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  3. This is one of those amazing recipes of yours… perfect for a romantic day!

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  4. I’m drooling! This looks so bright and fresh. I love pappardelle pasta like this one.

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  5. Just goes to show we can learn something new every day! Really thank you for let me know La Pasta di Camerino and this great recipe!

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  6. Un piatto ricco di colori e gusto !

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  7. Delicious recipe! For sure, it’s better to prepare it at home: healthier and testier!

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  8. I’ve cooked the pasta in the past but never to make pappardelle like this. Looks very cool!

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  9. Thanks! It’s definitely Italian tasty when it cooks and I like La Pasta di Camerino!

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  10. Molto saporite queste tagliatelle, mi piacciono!!!!

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  11. Ciao, Grace! Eccomi a scoprire il tuo blog. Così pieno di idee e di spunti. Ottimi consigli di cucina e non solo!
    Un caro saluto,
    MG

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  12. Bonjour,
    je tien a vous remercie de votre visite à mon blog ça ma permis de faire la connaissance avec vos deux blog que je suis ravi de suivre.
    Ce plat de pâtes au saumon hummm.... mon Dieu une vrai délice ici a la maison ont adore le saumon.
    gros bisous a vous

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