Sunday, 9 March 2014

churros on the go

Ingridients:
1/2 cup and 1/2 tablespoons of sugar
1 1/2 teaspoons ground cinnamon
1 cup water
few butter
1/2 teaspoon salt
2 Tablespoons plus 2 quarts vegetable oil, divided
1 cup of flour
Equipment: a cloth pastry bag or heavy-duty plastic pastry bag, a large star pastry tip

Mix the sugar with the cinnamon in a bowl.
In a small saucepan over medium heat, whisk together the water, the sugar, butter and few salt and 2 tablespoons vegetable oil. Bring the mixture to a boil then remove it from the heat. Stir in the flour, mixing until it forms a ball.
Heat 4 spoons of vegetable oil in a large fry pan and set to the medium-high heat.
Transfer the dough to a cloth pastry bag with a large star tip.
Pipe the dough over the pot of oil to a length of about 4 inches, then using a sharp knife, cut it so it releases into the oil. Fry them until they're golden brown. Transfer the churros to the paper towel-lined plate to drain for 2 minutes, then roll them in the cinnamon-sugar mixture. Serve the churros with the warm chocolate sauce
Ingredienti:
200 ml acqua
120 gr burro
100 gr zucchero
140 gr farina
un pizzico di sale
e un po' di zucchero di cannella
Occorrente: una sacca da dolci con bocchetta stellata

Scaldate l'acqua sul fuoco e aggiungeteci lo zucchero. Fatelo sciogliere e unite sale e burro. Subito dopo, sempre mescolando inserite la farina poco alla volta.
Spegnete il fuoco e lasciate intiepidire. Intanto in un pentolino alto fate scaldare l'olio e appena e' a temperatura riempite la sacca con l'impasto e spremetelo all'interno del pentolino cosi' da formare dei bastoncini lunghi 10 cm cad. Volendo potete anche formare dei cuori. Una volta dorati poggiarli su carta assorbente e quando freddi passarli nello zucchero di cannella.
Questi dolci spagnoli si possono anche farcire o passare su granelle di cioccolato e sono serviti spesso con la cioccolata calda o con una salsetta al mango o anche con una crema fatta con panna, latte condensato e zucchero di canna.

2 comments:

  1. Buonissimi, grazie per la ricetta :) Certo che quelli decorati sono proprio da pasticceria tanto sono belli!!

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  2. Immersi nella cioccolata calda devono essere favolosi questi churros.

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